top of page

Koliko vremena treba da se popravi stanje crijevnih bakterija?


Jedno od najčešćih pitanja koja dobivam na predavanjima i preko društvenih medija je koliko je vremena potrebno da se promijene crijevne bakterije nakon uvođenja prehrambenih promjena. Mnogi od vas će pretpostaviti da je za takve promjene, koje predstavljaju prilagodbu crijevnog mikrobioma na novu prehranu, potrebno više tjedana ili mjeseci. Ljudi nesumnjivo sve više žele saznati odgovor na ovo kritično važno pitanje kako postaju svjesniji važne uloge koju crijevni mikrobiom ima u određivanju našeg općeg zdravlja, težine i rizika na određene bolesti uključujući dijabetes, artritis, bolesti krvnih žila, pa čak i raka.


U novoj studiji koju potpisuje istraživač s Harvarda, Lawrence David, šestero muškaraca i četiri žene između 21 i 33 godine povrgnuti su različitim promjenama prehrane. Subjekti su četiri dana držali posebnu prehranu, te im je tijekom šest dana nakon toga promijenjena prehrana i izvršena procjena crijevnih bakterija.


Nalazi dr. Davida puno toga razotkrivaju. Njegov je tim uočio temeljite promjene u sastavu crijevnih bakterija samo tri dana nakon promjene prehrane!


Živimo u svijetu gdje nas većina očekuje da se stvari odvijaju brzo, bilo da naručujemo s Amazon Primea ili skidamo cijeli dugometražni film u par sekundi. Sada znamo da se i promjene u našim crijevnim bakterijama također brzinski mijenjaju!


Ako želite brze rezultate u pogledu zdravlja ili mršavljenja, čini se da su vaše crijevne bakterije u pripremi i spremne to učiniti u tren oka!


IZVOR:

Comments


bottom of page