top of page

Pod geslom „Upoznaj sebe“

Proimmun Vas poziva da očuvate svoje zdravlje jer zdravlje je Vaše najveće bogatstvo.

Zdrav mikrobom je temelj snažnog imuniteta!
Jačajmo ga skupa!

proimmun-2_edited_edited_edited.jpg

Tko smo mi...

Tvrtka PROimmun je osnovana 2015. godine s vizijom da aktivno sudjeluje u otkrivanju nastanka zdravstvenih rizika vrlo složenog mikrobioma, koristeći pritom molekularno- biološke metode ispitivanja u suradnji s GANZIMMUN Diagnostics AG.

Naša misija je osvijestiti Vas kao pojedince i obitelji o važnoj i moćnoj ulozi crijeva (mikrobiom) u imunološkoj modulaciji koja je od središnjeg značaja za ljudsko zdravlje.

U današnje vrijeme  je jasno da važnost intaktne crijevne stjenke uvelike nadilazi jednostavnu digestiju i apsorpciju te da je crijevo (mikrobiom) moćan imunološki organ 21. stoljeća.Mnogobrojne studije dokazuju da disbioza u crijevnom mikrobiomu je povezana s različitim bolestima.

Što Vam omogućujemo...

Crijevo je najvažniji dio imunološkog sustava (80% imunoloških stanica) čovjeka dok je stolica najprecizniji prijenosnik informacija o stanju i funkcionalnosti vaših crijeva, jer hrana putujući i razgrađujući se od želuca, kroz tanko i debelo crijevo se susreće s svim bakterijama i stanjima crijevnog miljea. 

 

S obzirom da je razvoj, raznolikost i stabilnost crijevnog mikrobioma vrlo osjetljiv na način života i prehrambeni koncept pojedinca,  zadaća nam je omogućiti Vam personalizirani pristup prilikom odabira našeg  širokog spektra usluga. 

Proimmun Vam omogućuje detaljan prikaz laboratorijske analize biološke raznolikosti crijevnog mikrobioma  i određivanje dodatnih parametara poput imunološko-intestinalnog statusa, poremećaja crijevne propusnosti, upalnih promjena intestinalne sluznice ( razni upalni procesi tankog i debelog crijeva) kao i ostalih markera koji su bitni za nastanak crijevne disbioze, a time i mnogobrojnih rizika za manifestaciju različitih poremećaja.​

 

Djelovati preventivno probiotičkom ili simbiotskom terapijom, ali i kurativno kada je to potrebno i moguće, imajući u fokusu dugotrajnu stabilizaciju mikrobioma koja podrazumijeva poboljšanje opskrbe hranjivim tvarima, ojačavanje crijevne flore i uravnoteženje obrambene funkcije.

Analize su vrlo dobar dijagnostički alat koji omogućuje detekciju različitih mikroba ili poremećaja ravnoteže crijevne flore koja može posljedično  utjecati na  mnogobrojne fiziološke procese kao i na razvoj kliničke slike.

Ali isto tako, analize Vam omogućuju  uspostavu zdravog i dinamičnog mikrobioma koji ima pozitivan učinak na razne zdravstvene čimbenike.

Mogu se koristiti u svrhu očuvanja zdravlja, prevencije aktualnih stanja i smanjivanje tegoba pri mnogim kroničnim bolestima.

sis-quantitative-market-research-2.jpg
bottom of page