top of page

Tko smo mi...

Tvrtka PROimmun prva u Hrvatskoj, od 2015. godine, nudi analize stanja crijeva i crijevnog mikrobioma, u suradnji s GANZIMMUN Diagnostics AG.

Pozivamo Vas da očuvate svoje zdravlje jer zdravlje je Vaše najveće bogatstvo.

Zdrav mikrobom je temelj snažnog imuniteta, jačajmo ga skupa!

8V4A3086.jpg

Zašto baš crijevni mikrobiom?


„Zamislite da imate stablo koje volite. Jednoga dana opazite da mu je lišće poprimilo smeđu boju. Jasno vam je da će se uskoro osušiti i otpasti. Zamislite da pozovete savjetnika koji vam nakon pomnog pregleda listova savjetuje da ih obojite u zeleno i ponovno prilijepite na grane kako bi se stablo barem doimalo zdravim. Svatko bi se složio da je to luda ideja. Ako želite da stablo doista bude zdravo, ne možete jednostavno prikriti problem. Morate proniknuti u njegov uzrok. A problem je najvjerojatnije u korijenu.“
Što činiti? Napraviti „analizu tla“, tražiti pomoć iskusnog stručnjaka i postupiti po dobivenim naputcima i izbalansirati nastalu neravnotežu.

drvo.JPG

Naša misija je osvijestiti Vas kao pojedince i obitelji o važnoj i moćnoj ulozi crijeva (mikrobiom) u imunološkoj modulaciji koja je od središnjeg značaja za ljudsko zdravlje.

U današnje vrijeme  je jasno da važnost intaktne crijevne stjenke uvelike nadilazi jednostavnu digestiju i apsorpciju te da je crijevo (mikrobiom) moćan imunološki organ 21. stoljeća. Mnogobrojne studije dokazuju da disbioza u crijevnom mikrobiomu je povezana s različitim bolestima.

Naš tim

Prim. dr.sc. Hrvoje Iveković, dr.med.
Specijalist interne medicine,
Subspecijalist gastroenterolog i hepatolog

8V4A2551_edited.jpg
8V4A1903.jpg

Ružica Matić,
CEO

Laura Penić-Ivanko, mag.pharm.inv.

3ac9f498-ce37-4b14-b046-be9a69b44207.JPG
8V4A2315.jpg

Nikolina Letina, bacc.med.techn.

Paula Sikirić,
studentica prava i asistentica

IMG_2445.JPG

Što Vam omogućujemo...

Crijevo je najvažniji dio imunološkog sustava (80% imunoloških stanica) čovjeka dok je stolica najprecizniji prijenosnik informacija o stanju i funkcionalnosti vaših crijeva, jer hrana putujući i razgrađujući se od želuca, kroz tanko i debelo crijevo se susreće s svim bakterijama i stanjima crijevnog miljea. 

 

S obzirom da je razvoj, raznolikost i stabilnost crijevnog mikrobioma vrlo osjetljiv na način života i prehrambeni koncept pojedinca,  zadaća nam je omogućiti Vam personalizirani pristup prilikom odabira našeg  širokog spektra usluga. 

Proimmun Vam omogućuje detaljan prikaz laboratorijske analize biološke raznolikosti crijevnog mikrobioma  i određivanje dodatnih parametara poput imunološko-intestinalnog statusa, poremećaja crijevne propusnosti, upalnih promjena intestinalne sluznice (razni upalni procesi tankog i debelog crijeva) kao i ostalih markera koji su bitni za nastanak crijevne disbioze, a time i mnogobrojnih rizika za manifestaciju različitih poremećaja.​

 

Djelovati preventivno probiotičkom ili simbiotskom terapijom, ali i kurativno kada je to potrebno i moguće, imajući u fokusu dugotrajnu stabilizaciju mikrobioma koja podrazumijeva poboljšanje opskrbe hranjivim tvarima, ojačavanje crijevne flore i uravnoteženje obrambene funkcije.

Analize su vrlo dobar dijagnostički alat koji omogućuje detekciju različitih mikroba ili poremećaja ravnoteže crijevne flore koja može posljedično  utjecati na  mnogobrojne fiziološke procese kao i na razvoj kliničke slike.

Ali isto tako, analize Vam omogućuju  uspostavu zdravog i dinamičnog mikrobioma koji ima pozitivan učinak na razne zdravstvene čimbenike.

Mogu se koristiti u svrhu očuvanja zdravlja, prevencije aktualnih stanja i smanjivanje tegoba pri mnogim kroničnim bolestima.

Obratite nam se s povjerenjem!

bottom of page