O nama

Dobro došli na Proimmun.hr

Misija Proimmuna: Pod geslom „Upoznaj sebe“
Proimmun Vas poziva da očuvate svoje zdravlje jer zdravlje je Vaše najveće bogatstvo.
background.jpg

Zdrav mikrobom je temelj snažnog imuniteta!

Jačajmo ga skupa!

Tko smo mi...

Tvrtka PROimmun je osnovana 2015. godine s vizijom da aktivno sudjeluje u otkrivanju nastanka zdravstvenih rizika vrlo složenog mikrobioma, koristeći pritom molekularno- biološke metode ispitivanja u suradnji s GANZIMMUN Diagnostics AG.

Naša misija je osvijestiti Vas kao pojedince i obitelji o važnoj i moćnoj ulozi crijeva (mikrobiom) u imunološkoj modulaciji koja je od središnjeg značaja za ljudsko zdravlje.

U današnje vrijeme  je jasno da važnost intaktne crijevne stjenke uvelike nadilazi jednostavnu digestiju i apsorpciju te da je crijevo (mikrobiom) moćan imunološki organ 21. stoljeća.Mnogobrojne studije dokazuju da disbioza u crijevnom mikrobiomu je povezana s različitim bolestima.

S obzirom da razvoj, raznolikost i stabilnost crijevnog mikrobioma je vrlo osjetljiv na način života i prehrambeni koncept pojedinca,  zadaća nam je omogućiti Vam personalizirani pristup prilikom odabira našeg  širokog spektra usluga.

Djelovati preventivno probiotičkom ili simbiotskom terapijom,

ali i kurativno kada je to potrebno i moguće, imajući u fokusu dugotrajnu stabilizaciju mikrobioma koja podrazumijeva poboljšanje opskrbe hranjivim tvarima, ojačavanje crijevne flore i uravnoteženje obrambene funkcije.

Na kraju, naša misija, nije samo Vas zainteresirati nego inspirirati da očuvate zdravlje Vašeg mikrobioma.

Što Vam omogućujemo...

Crijevo je najvažniji dio imunološkog sustava (80 %imunoloških stanica) čovjeka dok je stolica najprecizniji prijenosnik informacija o stanju i funkcionalnosti vaših crijeva, jer hrana putujući i razgrađujući se od želuca, kroz tanko i debelo crijevo se susreće s svim bakterijama i stanjima crijevnog miljea.
 

Proimmun Vam omogućuje detaljan prikaz laboratorijske analize biološke raznolikosti crijevnog mikrobioma  i određivanje dodatnih parametara poput imunološko-intestinalnog statusa, poremećaja crijevne propusnosti, upalnih promjena intestinalne sluznice ( razni upalni procesi tankog i debelog crijeva) kao i ostalih markera koji su bitni za nastanak crijevne disbioze, a time i mnogobrojnih rizika za manifestaciju različitih poremećaja.

Analize su vrlo dobar dijagnostički alat koji omogućuje detekciju različitih mikroba ili poremećaja ravnoteže crijevne flore koja može posljedično  utjecati na  mnogobrojne fiziološke procese kao i na razvoj kliničke slike.

Ali isto tako, analize Vam omogućuju  uspostavu zdravog i dinamičnog mikrobioma koji ima pozitivan učinak na razne zdravstvene čimbenike.

Mogu se koristiti u svrhu očuvanja zdravlja, prevencije aktualnih stanja i smanjivanje tegoba pri mnogim kroničnim bolestima.

Postignuća

Medicina 21. Stoljeća najveću je revoluciju doživjela promjenom pristupa od izoliranog simptoma na upoznavanje cjelokupnog organizma. Sve do nedavno medicina je bila usmjerena na dijagnosticiranje i tretiranje simptoma bolesti, no sve se više medicinskih struja okreće drugačijem pristupu, a to je otkrivanje uzročnika obolijevanja. Posebno se to odnosi na tipične bolesti modernog društva, poput dijabetesa, kardiovaskularnih bolesti, kožnih oboljenja, problema sa štitnjačom te duševnih i autoimunih bolesti. Mnogobrojna istraživanja upravo te bolesti povezuju s disbalansom crijeva, oštećenjem sluznice ili propusnim crijevnim stjenkama. Stoga se pomoću detaljne analize stanja crijeva mogu uočiti neravnoteže u organizmu, kao i uzročnici mnogih bolesti i stanja od kojih pati suvremeni čovjek.

navodnici2.png
Onaj tko izliječi bolest je vješt liječnik, ali onaj tko je spriječi je najbolji.
- Mark Twain

Kontaktirajte nas

seprarator

Proimmun Vas poziva da očuvate svoje zdravlje jer zdravlje je Vaše najveće bogatstvo.

Form by ChronoForms - ChronoEngine.com