STATUS FLORE

Proimmun stavlja na raspolaganje sav potrebni materijal za uzimanje uzoraka. Nakon što u privatnosti vlastitog doma obavite uzimanje uzoraka, uzorke donosite nama, te ih mi šaljemo posebnom avionskom dostavom u najkraćem mogućem roku u Njemačku. Preuzimanje uzoraka i transport obavljaju se isključivo ponedjeljkom od 9.00 - 11.00 sati, te utorkom i srijedom od 8.00 - 11.00 sati, na adresi Haulikova 1, 10000 Zagreb.

Iz udaljenih dijelova Hrvatske postoji mogućnosti slanja isključivo uzorka stolice HP-ekspresom na našu adresu s napomenom "dostava do 10.00 sati". Potrebno je dan ranije uzorak predati do 17.00 sati u poštanskom uredu..

SASTAV FLORE stolice predstavlja odgovarajući parametar količina – cjelina svih čimbenika, koji djeluju na crijevni trakt. U crijevu svakog čovjeka žive bilijuni „podstanara“: crijevne bakterije. Ovi mnogobrojni pomoćnici ugnježđuju se na unutrašnjim sluznicama crijeva, te se u cjelini nazivaju „crijevna flora“.  Crijevo je najvažniji dio imunološkog sustava. Ovdje se nalazi 80% našeg imunološkog sustava. Intaktna bakteriološka crijevna flora onemogućuje  svim vrstama uljeza da se nastane u crijevu,  potiče imunološki sustav crijeva, te na taj način pomaže obrambenom sustavu, koji se nalazi u  našem vlastitom tijelu. Međutim, ako crijevna flora nije u ravnoteži,  negativne posljedice za zdravlje mogu se  osjetiti i na drugim organima u ljudskom organizmu, odnosno na području, koje nadaleko premašuje područje crijeva.

Smetnje i njihove posljedice

Uzrok poremećene crijevne flore su većinom vanjski utjecaji, kao što su lijekovi (posebno antibiotici), infekcije, prehrana s nedostatkom vitamina i hranjivih tvari, ili prekomjerno uživanje alkohola ili nikotina.  Pri tome se uništavaju korisne crijevne bakterije,  te se ustupa mjesto štetnim klicama, kao što su bakterije, koje prouzrokuju truljenje, gljive ili paraziti, koji se mogu nesmetano proširiti i razmnožavati. Crijevo sada više nije u mogućnosti ili je samo djelomično u mogućnosti vršiti svoju pravu funkciju: potpuno razgrađivanje hranjivih tvari, te njihovo dovođenje u organizam, te razgradnju i izlučivanje otrovnih tvari. Na taj način ne nastaje samo  disfunkcija u suradnji između crijevnih klica, te imunološkog sustava, već s vremenom nastaje i oštećenje crijevne sluznice, te stijenki crijeva, što dugoročno može izazvati još teže bolesti.

Promjene unutar sastava flore stolice nisu specifične kod određenih uzročnika oboljenja, ali njihova razmjera je čvrst pokazivač razvoja crijevne flore. Instabilno stanje crijevne flore može se odrediti redovitom kontrolom crijevne flore. Analize crijevne flore i sastava stolice jasan su indikator u otkrivanju gastrointestinalnih poremećaja ili oboljenja multikauzalnog podrijetla, kao npr. neurodermitisa i sl.

Pomoću parametra sluznice može se odrediti stanje i funkcija crijevne sluznice.

Rezultati služe kao podloga za individualnu terapiju s Probioticima i Prebioticima za obnovu zdrave crijevne flore isto kao i za stabilizaciju crijevne sluznice.

Obnavljanje crijevne flore/vraćanje crijevne flore u prvobitno stanje

Crijevna flora ima veliki utjecaj na zdravlje i osjećaj ugode, te bismo stoga morali na odgovarajući način brinuti o njoj.
Rezultati služe kao pomoć pri određivanju individualne terapije, isključivo uz savjetovanje liječnika ili terapeuta.

INDIKACIJE:

  • Kod opće prevencije bolesti
  • Kao kontrolna analiza kod poremećaja probavnog trakta
  • Kod poremećaja imuniteta (alergije, sklonost infektima i sl.)
  • Kao kontrolna analiza nakon terapije antibioticima
  • Za procjenu prehrambenih navika
  • Kod utvrđivanja crijevnih disbioza

OBUJAM TESTA:
pH-stolice, aerobni i anaerobni mikroorganizmi, gljivice

Dio grafičkog prikaza: